Het gezicht achter Photography.by.maralinde

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen. Ik ben Mara Linde, geboren op 4 november 1992 te Haarlem. Als klein meisje vond ik foto’s al fascinerend. Compositie speelde daarbij een grote rol. Hoe kwam alles het beste naar voren op een foto, oftewel het allerbeste tot zijn recht? “Daar draaide het om.”

Ik kon uren kijken naar oude foto’s en vond het heel bijzonder dat ik bepaalde emoties en gevoelens kon ervaren tijdens het bekijken van deze beelden. Voor mij zeggen foto’s erg veel. De tijd waarin het zich afspeelt, de veranderingen die je ziet in kleding of kleuren, interesses en karakters, maar bijvoorbeeld ook de verhoudingen tussen mensen zijn altijd af te lezen op foto’s. Zo mooi en interessant. Hoe zorgt de fotograaf ervoor dat dit alles op het plaatje zo krachtig mogelijk naar voren komt? 

Hierdoor raakte ik enthousiast om de dingen om mij heen vast te leggen en zo herinneringen op een visuele wijze te vereeuwigen. 

Naast fotografie speelt ook uiterlijke verzorging bij mij een grote rol. Gediplomeerd als kapster en na het volgen van cursussen in de visagie kan ik dan ook de magische driehoek creëren: haar, make-up en fotografie. Zo kan ik de belangrijkste facetten samenbrengen. Alles om tot het perfecte plaatje te komen.

Daarnaast heb ik een grote liefde voor Glamour portret fotografie, pure ongedwongen reportages van artiesten en bruiloften.

Mijn opa regisseerde vroeger altijd het licht bij de stadsschouwburg te Haarlem. Daarnaast had hij een grote passie voor fotografie. Deze passie is doorgegeven aan zijn zoon, waardoor het nu bij mij ligt.

Mijn ervaringen
Naast een fotografe in het bijzonder, die mij alle tips en tricks van het vak heeft geleerd, heb ik zelf ook een brede ervaring als model en ben ik door verschillende fotografen benaderd om bij hen op de foto te gaan. Ook heb ik ervaring als figurant, waar ik nog extra veel van heb kunnen leren. Ik weet hoe het is om voor de camera te staan. Mijn ervaring hierin maakt dat ik de persoon of de personen tegenover mij goed kan sturen en adviseren tijdens een fotoshoot.

Tevens een leuk weetje: met de finale van Mrs. Netherlands Universe 2022 ben ik 2nd Runner Up geworden. 

Mijn visie en missie 
Voor de camera zet ik vrouwen in hun kracht. Samen bouwen wij tijdens de fotoshoot een vertrouwensband op, zodat jij je niet hoeft in te houden voor de camera. Ik wil dat jij je helemaal op je gemak voelt en dat er geen gespannen sfeer ontstaat. Mijn doel is klanten met een meer dan tevreden gevoel naar huis te laten gaan, zodat wij later samen met trots kunnen terugkijken naar iets waardevols wat wij op beeld hebben vastgelegd.

Ik weet het, voor de camera staan kan best even spannend zijn, maar ik help je graag om jouw verhaal te vertalen naar beeld. We leggen samen jouw unieke persoonlijkheid vast. Op een ongedwongen manier doe ik mijn uiterste best om je op je gemak te stellen door aanwijzingen te geven, lekker met je te kletsen, je te laten bewegen en met je te lachen, om zo een ontspannen sfeer te creëren. Het doel is jou karakteristieke persoonlijkheid te vangen in emotie en je vast te leggen zoals je bent. 

Werkwijze
Voorafgaand aan de fotoshoot is een goede bespreking belangrijk voor een gedegen eindresultaat naar wens. Een week voordat de fotoshoot gepland staat is er altijd telefonisch contact zodat jullie verwachtingen qua sfeer/uitstraling goed doorgenomen kunnen worden. Jullie bepalen en ik zorg voor mooie foto’s. 

Indien je je liever laat adviseren door mij kan dat natuurlijk ook. Wees jezelf voor de camera en samen zetten we een prachtig resultaat neer. 

Wie weet tot snel!

Liefs,

Photography.by.maralinde.